Як спекти Київський торт

tort-kiev
Київський торт – популярний і смачний рецепт крихкого вироби з білкового тіста. Він ніжний на смак, готувати його потрібно з свіжих яєць. Дивіться рецепт з фото, і готуйте з нами. Київський торт – можна купити в кожному магазині, а я рекомендую вам спекти цей кулінарний шедевр. Від виду торта захоплює дух. Такі торти випікають з особливої нагоди, вони різні за змістом і формою, але мета у них одна.

Інгредієнти:

Горіхи кешью – 150 грам
Борошно – 50 грам
 Яйця – 7 штук
Сіль – щіпка
Цукор – 50 грам
 
Для крему:
 Молоко – 150 мл
Масло вершкове – 250 мл
Цукор – 150 грам
Ванільний цукор – 1 пакет
Какао – 1 ст. ложка
Коньяк – 1 ст. ложка
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1 Горіхи кешью очищені підсмажити на сковорідці на маленькому вогні 10 хвилин. Подрібнити горіхи, але не занадто дрібно, вони повинні відчуватися в тісті.
2 В горіхи додати борошно і 50 грам цукру. Розмішати сухе тісто.
3 Білки відокремити від жовтків.
4 У білки додавати сіль і збивати міксером на піну.
5 Змішати білкову масу з сухою, розділити на дві половини.
6 Форму для запікання візьміть роз’ємну, застелити її пергаментним папером і вилити білкове тісто. Випікати два коржі при температурі 170 градусів півгодини, а потім сушити при температурі 150 градусів, ще 1,5 години. Ставити в гарячу духовку не відкривати, поки не спечеться корж.
7 Коржі вийняти і покласти остивати, з тістом працюйте акуратно, воно дуже ніжне.
8 Приготуємо крем. У каструлі збити яйце, додати цукор і влити молоко, розмішати і довести до кипіння. Кип’ятити на маленькому вогні 5 хвилин.
9 Поставити крем остивати. Крок 10 Масло порізати на шматочки.
11 Збити в пишну масу масло. З’єднати крем з маслом.
12 Додати в крем коньяк, ванілін і перемішати. Розділити крем на дві половини. В одну додати какао і перемішати.
13 Корж в середині змастити білим кремом. Зверху торт обмазати з усіх боків коричневим кремом.
14 Посипати дрібними горіхами.
15 Торт поставити в холодильник на кілька годин.
 Приємного апетиту!

Be the first to comment on "Як спекти Київський торт"

Leave a comment

Загрузка...