Все про масло з виноградних кісточок Це просто еліксир молодості!!!

maslo-vinogradnyh-kostochek1-753x500

Як свідчить біблійна легенда, першим рослиною, що його Бог створив, була виноградна лоза. Першопрохідником-виноробом вважають Ноя – це він, побачивши не зовсім адекватна, але забавне поведінку свого козла, наївшись плодів дикого винограду, вирішив окультурити цю рослину. Посадив саджанець, полив його кров’ю лева (для міцності), кров’ю агнця (для позбавлення від диких властивостей), а через деякий час зібрав рясний урожай і зробив чудову вино. Хто з людей здогадався перших отримувати від солодких плодів виноградне масло – на цей рахунок біблійні аннали нічого не говорять, але достеменно відомо, що корисні властивості олії виноградних кісточок були відомі ще в Стародавньому Римі, Єгипті і Греції. Сьогодні жіночий сайт JustLady розповість про цей унікальний продукт, його виробництві і застосуванні.

Виноградне масло – властивості

Не секрет, що шкіра жінки потребує постійного догляду, і не останню роль в тонізації і підтримці молодості грають естрогени – жіночі гормони, що володіють широким колом активної дії. Від них залежить секреторна функція сальних залоз, синтез колагену, який відповідає за регенеративну функцію нашої шкіри. Масло виноградних кісточок не дарма отримало назву “еліксиру молодості” – завдяки биофлавоноидам (природним стимуляторів) воно відновлює роботу клітин на молекулярному рівні, сприяє оновленню епідермісу.

Крім біофлавоноїдів виноградне масло містить великий відсоток ліноленової кислоти Омега-6, яка стабілізує обмінні процеси і зменшує рівень холестерину в крові. Вона не може самостійно синтезуватися людиною і надходить в організм тільки з їжею або вітамінними добавками. Виноградне масло в цьому сенсі незамінний продукт – містить до 80% цього цінного речовини, воно цілком може доповнити або навіть замінити будь-яку рослинну олію в нашому щоденному раціоні. Каротин, кальцій і вітамін Е, хоча і не можуть похвалитися великим процентним змістом, тим не менше, вносять свою лепту в корисні властивості цього продукту.

До речі, в кулінарії виноградне масло знайшло широке застосування не тільки завдяки своїм поживним властивостям. Воно має високу температуру задимлення, а це означає, виноградне масло можна сміливо використовувати як фритюру – при прожарюванні, воно не утворює шкідливих речовин. До того ж, якісне масло з виноградних кісточок не має кольору, сильно виражених смаку і запаху, тому, відмінно підходить як добавка до будь-якої страви.

Промислове виробництво виноградного масла освоїли тільки в 20 столітті, і з цього часу поставили його випуск на потік. Процес екстракції досить складний і сьогодення, якісне виноградне масло не може коштувати дешево. Спочатку кісточки винограду ретельно подрібнюють і відокремлюють жорстку оболонку. Потім його екстрагують і рафінують. Є і другий спосіб: методом холодного пресингу. Але таке виробництво дуже накладно – при значних витратах вихід олії виходить зовсім невеликий.

Vinogradnoe-maslo-polza-i-vred-620x330

Виноградне масло – застосування в медицині

Масло виноградних кісточок гарний лікувальний засіб при серцево-судинних і венозних захворюваннях. Воно регулює роботу клітинних мембран, виводить з організму продукти окислення, зміцнює імунітет, призупиняє розвиток катаракти. Останні медичні експерименти показали ефективність препаратів на основі виноградного масла для профілактики інфаркту і венозних захворювань.

Масаж. Виноградне масло є відмінним провідником, що приносять висококонцентровані речовини через шкірні покриви до тканин і органів. Тому, воно служить відповідною основою для різних масажних сумішей. Можна використовувати масло винограду в чистому вигляді – рясно змастіть їм долоні і втирайте у проблемні ділянки шкіри легкими рухами. Масло зволожує, живить шкіру, знімає запальні процеси і тонізує. А, якщо, в нього додати масло авокадо або жожоба – вийде прекрасне антицеллюлитное засіб.

Ванна. Зміцнює стінки судин, пом’якшує шкіру і позбавляє від подразнення. Додайте кілька крапель виноградного масла в емульгатор (мед, молоко), налийте суміш в теплу ванну і полежіть у ній 10-15 хвилин. Чи не миючи під душем, досуха витріть шкіру рушником і змастіть зволожуючим молочком або лосьйоном ля тіла.

Масло виноградне в косметології

Масло виноградних кісточок для особи може використовуватися як в чистому, так і змішаному вигляді. Воно має ніжну, легку консистенцію, чудово вбирається і не залишає жирного блиску. Креми, лосьйони на основі виноградного масла рекомендуються для комбінованої шкіри, вони розгладжують зморшки і відновлюють захисні функції епідермісу. Виноградне масло для обличчя відмінно підходить для масажу в холодну пору року. Перед сном нанесіть на шкіру трохи масла і вбийте його подушечками пальців – ця процедура зніме роздратування і лущення, загоїть дрібні тріщинки.

Виноградне масло для волосся, для їх зміцнення і оздоровлення, застосовувалося ще в середні століття. До наших днів дійшов рецепт еліксиру, створеного французом Жозе де Малем для своєї коханої. Що заважає вам скористатися порадою знаменитого парфумера і зробити своє волосся сильними і здоровими? Змішайте в рівних пропорціях масло виноградних кісточок і екстракт рожевих пелюсток. Втирайте в корені волосся, оберніть голову рушником і потримайте цю запашну маску на голові 20-30 хвилин, потім змийте шампунем. Волосся після декількох процедур набувають блиск, гладкість і відмінно укладаються в будь-яку зачіску.

Джерело

Be the first to comment on "Все про масло з виноградних кісточок Це просто еліксир молодості!!!"

Leave a comment