Робимо варення з вишні

delaem-varene-iz-vishni_2_1

Варення – це не тільки смачний, але ще і дуже корисний десерт, адже при правильній варінні в ягодах, з яких робиться варення, зберігається маса корисних речовин. Вишневе варення в повній мірі відображає обидва цих гідності – чудовий смак і користь, тому його люблять і з задоволенням заготовляють багато господинь. Давайте поговоримо про те, як можна приготувати з вишні найсмачніше і корисне варення. Вишневе варення відрізняється дуже ніжним ароматом і смаком, а всі любителі цієї ягоди від нього, як правило, просто без розуму – ягоди дуже смачно і апетитно карамелізуются, набувають особливі відтінки смаку. Тому поряд з малиновим і смородиновим вишневе варення є одним з найпопулярніших і готується досить-таки часто.

Чим корисно вишневе варення? Вишня в будь-якому вигляді, в тому числі у вигляді варення, при регулярному споживанні сприяє поліпшенню роботи серцево-судинної системи та зменшує ризик пов’язаних з нею захворювань, знижує рівень холестерину, позбавляє від жирових відкладень, скорочує больові відчуття при радикуліті і подагрі. Також вишня і варення з неї має протизапальний ефект – тобто їсти таке варення корисно і при застудах, як і малинове. Особливість приготування варення з вишні, як і з інших ягід з кісточкою, полягає в тому, що варення може бути двох видів – з вишні з кісточкою або ж без неї.

Звичайно, щоб видалити кісточки доведеться запастися терпінням (або придбати спеціальний прилад, який дозволяє швидко видаляти кісточки), проте вважається, що варення, зварене з вишні без кісточок виходить більш ароматним і смачним. Як би там не було, поширеними є обидва варіанти вишневого варення – і з кісточкою, і без неї, тому ми розповімо про кожного з них.

РЕЦЕПТИ ПРИГОТУВАННЯ ВИШНЕВОГО ВАРЕННЯ Як і інші види варення, вишневе можна готувати такими способами як “п’ятихвилинка”, В желірованной та інших варіантах. Давайте розглянемо докладніше, як приготувати кожен з них.

delaem-varene-iz-vishni_1

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ ВИШНЕВОГО ВАРЕННЯ З КІСТОЧКАМИ Знадобиться: вишня і цукор в пропорції 1 до 1. Як приготувати вишневе варення з кісточкою. Вишню залити водою, залишити на деякий час. На кожен 1кг цукру взяти по 1 склянці води, залити цукор водою, зварити цукровий сироп – цукор повинен повністю розчинитися. Далі в киплячий сироп потрібно всипати обсушену вишню, відразу вимкнути плиту і залишити все настоюватися 6-7 годин. Далі відокремити сироп від вишень, діставши ягоди шумівкою. Довести сироп до кипіння, покласти вишню, довести до кипіння знову, вимкнути плиту, наполягати все ще 10 годин. На повільному вогні ще раз довести варення до кипіння і проварити до готовності (перевіряти її по краплі варення – вона не повинна текти). Трохи більше часу займе приготування варення з вишні без кісточок. Зварити його можна різними способами, ми приведемо варіант “п’ятихвилинки”, При якому в ягодах зберігається максимум корисних речовин.

РЕЦЕПТ ВИШНЕВОГО ВАРЕННЯ-П’ЯТИХВИЛИНКИ БЕЗ КІСТОЧОК Знадобиться: 1,7 кг вишні, 700-800г цукру. Як приготувати вишневе варення-п’ятихвилинку. З промитої ягоди видалити кісточки, пересипати її цукром, перемішати, дочекатися виділення соку. Поставити вишню на повільний вогонь, довести до кипіння, періодично помішуючи, після закипання проварити варення 5 хв, знімаючи пінки. Прибрати варення з плити і дати охолонути, потім загусло варення ще раз довести до кипіння на малому вогні, знову проварити 5 хв і дати охолонути, після чого ще раз проварити варення, довівши його до кипіння, протягом 5 хв. Після третьої п’ятихвилинної варіння варення розлити по стерилізованим теплим банкам, закупорена металевими кришками, догори дном перевернути і дати так охолонути. Щоб вишневе варення вийшло красивим і прозорим, постійно видаляйте образующуюся пінку. Всім, хто стежить за фігурою і вважає за краще не споживати багато цукру сподобається такий рецепт вишневого варення.

РЕЦЕПТ “ДІЄТИЧНОГО” ВАРЕННЯ З ВИШНІ

delaem-varene-iz-vishni_1_1

Знадобиться: 1кг вишні без кісточки, 200 г цукру. Як приготувати дієтичне варення з вишні. Ягоди промити, видалити кісточки, викладаючи в емальований посуд пересипати цукром і залишити до виділення соку. Коли виділиться сік поставити ягоду на вогонь і при безперервному помішуванні довести до кипіння на повільному вогні. Після закипання проварити варення 10 хв, потім розлити по стерилізованим банкам, закупорена і перевернути догори дном, після остигання зберігати варення в прохолодному місці. Ну і наостанок наведемо рецепт дуже смачного і незвичайного вишневого варення – з шоколадом.

РЕЦЕПТ ВАРЕННЯ З ВИШНІ З ШОКОЛАДОМ

Знадобиться: 600-650 г вишні з кісточками, 200 г цукру, по 100 мл темного рому або коньяку (не обов’язково) і гіркого чорного шоколаду, 50 мл води, 1 ст.л. лимонного соку. Як приготувати вишнево-шоколадне варення. Видалити з ягід кісточки (її маса скоротиться приблизно до 500г), укласти в каструлю, влити воду, додати сік лимона і цукор, довести все до кипіння, знизити нагрівання плити, влити коньяк / ром, проварити 20-25 хв при періодичному помішуванні, прибрати з плити, покласти розламаний шоколад, перемішати варення до його повного розчинення і розлити після цього по банкам. Зберігати в холоді. Готуйте смачне вишневе варення за запропонованими рецептами і насолоджуйтеся похвалами від рідних і близьких!

Джерело

Be the first to comment on "Робимо варення з вишні"

Leave a comment