Смажені гриби зі сметаною

114419740_Koshek_s_takim


Смажені гриби зі сметаною – це одне з найсмачніших страв, яке можна приготувати з того, чим так багата наша природа. В період сезону ми частенько балуємо себе вдома різними кулінарними рецептами зі смаженими грибами. Та й в інші пори року не відмовляємо собі в задоволенні поласувати ними. Справа в тому, що ми любимо не тільки їсти гриби, але і збирати, смажити, сушити, солити, маринувати. У нашому будинку вони існують в різноманітних рецептах, тому питання, як приготувати гриби, для нас не існує.

Для приготування страви смажених грибів зі сметаною використовуємо білі, підосичники, підберезники, масляткі, загалом всі міцні. В крайньому випадку, покупні шампіньйони. Смажені гриби в сметані можна приготувати не тільки зі свіжих, але і з сушених, попередньо відварити їх хвилин десять. Всі подальші дії в рецепті ті ж. Ось саме тому ми насолоджуємося грибами зі сметаною практично цілий рік, шкода от тільки кокотниц ніде придбати не можемо. Але, повірте, смак страви від цього нітрохи не гірше!

Інгредієнти рецепта “Смажені гриби зі сметаною”

  • гриби свіжі (білі, шампіньйони) – 500 гр (сушені – 75 – 80 грам),
  • сметана – 100 гр,
  • олія для обсмажування – пара ложок,
  • свіжа зелень,
  • тертий сир – 30 гр,
  • сіль – на смак.

Як за рецептом приготувати “Смажені гриби зі сметаною”

Гриби миємо, чистимо. Якщо у Вас свіжі, то очищаємо їх від землі, трави. Білі та печериці не чіпаємо, а ніжки у підберезників, красноголовців, маслюків зачищаємо від верхнього шару. Всі ці гриби не вимагають попереднього відварювання, тому після того, як їх очистили і промили, можете сміливо починати нарізку на невеликі брусочки. Сушені, як я вже говорила, необхідно відварити хвилин 10.

У розігріте масло сковороди занурюємо нарізані (свіжі і відварені сушені) гриби і обсмажуємо їх до повного випаровування наявної вологи.

Масло зайве зливаємо, а смажені гриби поміщаємо або в спеціальні кокотниці для запікання, або в горщики, або в формочки для запікання. Якщо нічого подібного під рукою немає, помістіть їх в будь-яку відповідну для цих цілей ємність. Присолюємо за смаком, заливаємо сметаною, зверху натертий сирок, за бажанням. Всі добуток поміщаємо хвилин на десять в духовку або мікрохвильовку.

При подачі грибне блюдо посипаємо свіжою петрушечкой і занурюємося в солодку фазу поїдання.

Джерело

Be the first to comment on "Смажені гриби зі сметаною"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*