РЕЦЕПТ КОНСЕРВОВАНИХ ОГІРКІВ З ЧЕРВОНОЮ СМОРОДИНОЮ

konservirovanie-ogurcov-ochen-prostye-recepty_1_1

Мабуть, немає більш популярною заготовки, ніж консервовані огірки, які робить кожен люблячий закривати на зиму овочі. У цій статті ми розповімо про найпростіші способи заготовити огірки на зиму. Практично в кожній сім’ї на консервовані огірки припадає велика частина всіх заготовок.

Це прекрасна самостійна закуска, часто прігождается інгредієнт різних страв – салатів, супів і т.д. Щоб не купувати в магазинах «оцтові огірки» – а саме так хочеться називати те, що пропонують нам виробники, краще заготовити їх на зиму самостійно.

Ну а якщо від цієї думки вас відштовхує страх, недосвідченість або щось ще, то запропоновані в цій статті рецепти швидко розвіють усі перешкоди. Ми зібрали для вас кілька дуже простих і надійних рецептів, огірочки за якими вийдуть ну дуже смачними!

РЕЦЕПТ КОНСЕРВОВАНИХ ОГІРКІВ З ЧЕРВОНОЮ СМОРОДИНОЮ

Інгредієнти:

10кг огірків

2,5кг ягід червоної смородини або 2л її соку

300г зелені кропу 2 головки часнику чорний перець-горошок який горошок вибрати?

ми підкажемо листочки м’яти гвоздика 10л води 500г солі 200г цукру

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Як законсервувати огірки зі смородиною. Залити свіжі огірки на 2-4ч холодною водою, потім промити, зрізати хвостики. Викласти в кожну банку по 3 очищених зубчика часнику, стільки ж горошин перцю, гілочку кропу, листочки м’яти, гвоздику за смаком.

Очистити і промити ягоди смородини, викладати в банки огірки, перемежівая їх смородиною. Воду з цукром і сіллю довести до кипіння, влити в банки до огірків і смородині.

Далі банки потрібно поставити в ємність з гарячою водою (вона повинна доходити до рівня «плічок» банок), довести до кипіння і 10хв прокип’ятити – простерилізувати. Укупоріть банки стерильними кришками. Сік червоної смородини, якщо використовується, додається в розсіл перед його закипанням.

Джерело

Be the first to comment on "РЕЦЕПТ КОНСЕРВОВАНИХ ОГІРКІВ З ЧЕРВОНОЮ СМОРОДИНОЮ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*