Ця ягода чудово зміцнює імунітет та покращує роботу мозку. Декілька корисних рецептів

korist-zhuravlini-dlya-organzmu-korist-shkoda-zhuravlini_441

Журавлина навіть при термічній обробці не втрачає своїх цілющих властивостей, кажуть фітотерапевти. Вона чудово оберігає наш організм від застуд та вірусів. — У цій ягідці міститься аскорбінова кислота (вітамін С, який не руйнується при заморожуванні чи замочуванні), а також багато заліза, — каже газеті Експрес травниця Іванна Тесак.

http://expres.ua/

— Ягоди журавлини покращують розумову та фізичну працездатність. А також підвищують виділення панкреатичного та шлункового соку, що стимулює процес травлення. Тому журавлиною лікують панкреатит, гастрит, гіпертонію, а ще застосовують при анеміях різного походження.

Ну і звісно ж — це чудовий протигарячковий засіб, тому ягоду радять вживати при грипі, ангіні, бронхітах, пневмоніях. Морс із журавлини рекомендований при запальних процесах у сечостатевій системі, нирках. — Як слід вживати ці ягоди з оздоровчою метою? — Якщо людина хворіє на бронхіт, ангіну, пневмонію, ревматизм — нехай п’є сік журавлини з медом. Гіпертонікам раджу вживати щодня по 50 міліграмів соку, розведеного водою у співвідношенні 1:1 або з’їдати по 5 — 6 ягід тричі на день.

Підліткам 14 — 15 років корисно вживати сік журавлини так: столова ложка соку розведена столовою ложкою води, разом 30 мл, двічі на день, але через добу. Не завадить пити сік із журавлини чи морс з її ягід задля профілактики застудних хвороб. — Кому не радите захоплюватись журавлиною? — Не варто вживати ці ягоди тим, хто має понижений тиск та з обережністю ягідки слід давати дітям трирічного віку — не більше як одну — дві на день.

А також тим, хто має виразку шлунка або гострі шлунково-кишкові хвороби (такі, як коліти, ентероколіти, геморой, що кровоточить), варто бути обережним із вживанням журавлини.

Ірина ШЕЛУПЕЦЬ \

Джерело

Загрузка...