Незрівнянні м’ясні рулети для святкового столу: 5 надзвичайно смачних рецептів

2-5

Жоден святковий стіл не можливо уявити без холодної м’ясної нарізки. Заводська ковбаса дорога, шкідлива, і для чого вона, якщо є гідна альтернатива!

Домашні м’ясні рулети – вибір тих, хто цінує класичний смак красиво поданої страви. Адже в розрізі така закуска завжди виглядає надзвичайно! У цій статті ми зібрали для вас тільки найкращі рецепти святкових рулетів. Впевнені, вашим гостям сподобаються їх смак, соковитість і ніжність.

Рулет зі свинини з зеленню

Інгредієнти:

1 кг свинячої вирізки

1 пуч. петрушки

1 пуч. кропу

15 зуб. часнику

150 г бекону

3 ст. л. соняшникової олії

500 мл м’ясного бульйону

150 г сирного сиру

4 ст. л. вершків жирністю 10-15%

сіль за смаком

чорний перець за смаком

Приготування:

М’ясо вимийте, обсушіть паперовим рушником, розріжте так, щоб вийшов пласт.

Накрийте харчовою плівкою і злегка відбийте, потім приправте сіллю і перцем за смаком.

Зелень дрібно наріжте, змішайте з 2 подрібненими зубчиками часнику. Дві третини отриманої маси розподіліть по м’ясному пласту. Прикрийте зелень скибочками бекону.

Заверніть рулет якомога щільніше, перев’яжіть джгутом, перекладіть в вогнетривку форму. Влийте бульйон, відправте рулет запікатися протягом години при 200 градусах. Періодично поливайте м’ясо бульйоном.

За 20 хвилин до закінчення приготування в форму викладіть неочищений часник, що залишився. Після цього вийміть форму з духовки.

Для ароматного соусу дістаньте часник, очистіть і розімніть вилкою. Змішайте з сиром, зеленню, що залишилася і вершками. Посоліть за смаком, викладіть в піалу і подайте з рулетом.

М’ясний рулет з грибами і сиром

Інгредієнти:

1 кг свинини (ошийок, карбонад)

300 г грибів (печериці, гливи)

100 г твердого сиру

1 цибулина

0,5 пуч. кропу

1 болгарський перець

100 мл соняшникової олії

20 г вершкового масла

сіль за смаком

чорний перець за смаком

Приготування:

М’ясо вимийте, обсушіть паперовим рушником. Розріжте так, щоб вийшов пласт. Через плівку злегка відбийте м’ясо, посоліть, поперчіть з обох сторін.

Гриби вимийте, якщо потрібно, очистіть і наріжте невеликими кубиками. Обсмажте на соняшниковій олії до золотистого кольору. Цибулю дрібно наріжте і пропассеруйте в окремій сковороді. Гриби і цибулю пересипте в миску. Додайте подрібнений кріп, нарізаний кубиками болгарський перець, тертий сир і подрібнений часник. Перемішайте начинку.

Розподіліть начинку по м’ясному пласту. Заверніть м’ясо в рулет, перев’яжіть джгутом. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, перекладіть туди рулет, накрийте фольгою. Готуйте при 180 градусах 60 хв. Потім фольгу зніміть, полийте жиром, що виділився з рулету і готуйте ще 20 хвилин.

Рулет з яловичини з куркою і маринованими огірками

Інгредієнти:

1 кг яловичини

700 г курячого філе

3 ч. л. гірчиці

2 зуб. часнику

1 ч. л. сухих італійських трав

3 мариновані огірки

сіль за смаком

чорний перець за смаком

1 яйце

3 ст. л. борошна

3 ст. л. панірувальних сухарів

2 ст. л. соняшникової олії

Приготування:

Яловичину промийте, обсушіть, розріжте так, щоб вийшов пласт товщиною 0,7-1 см. Змастіть м’ясо гірчицею, змішаною з пропущеним через прес часником, сіллю і італійськими травами.

Куряче філе наріжте смужками, викладіть на яловичину. Огірки наріжте соломкою і викладіть на філе.

Заверніть пласт в рулет, обв’яжіть джгутом. Обваляйте рулет в борошні, після цього занурте у збите яйце. Повторіть процедуру, потім обваляйте в панірувальних сухарях.

Обсмажте з усіх боків на олії, потім перекладіть у форму для запікання, накрийте фольгою і готуйте при 180 градусах 40 хвилин. За 10 хвилин до закінчення запікання фольгу зніміть.

М’ясний рулет з курагою

Інгредієнти:

1 кг м’яса (свинина, яловичина, індичка)

100 г кураги

0,5-1 ч. л. солі

1 скл. води

чорний перець за смаком

паприка за смаком

мелений імбир за смаком

Приготування:

Курагу залийте гарячою водою, залиште на 15 хвилин.

М’ясо промийте, обсушіть, розріжте так, щоб вийшов пласт. Злегка відбийте пласт, посипте спеціями і сіллю. Викладіть курагу і щільно скрутіть м’ясо в рулет. Скріпіть рулет джгутом.

Перекладіть м’ясо в жароміцних форму з водою, накрийте фольгою. Готуйте при 180 градусах 1,5 години. Зніміть фольгу, полийте рулет бульйоном, готуйте ще 15 хвилин.

М’ясний рулет з мандаринами

Інгредієнти:

500-600 г свинячої вирізки

200 г бекону (нарізаного смужками)

2 великих мандарина

150 г твердого сиру (нарізаного пластинами)

1 ст. л. сметани

1 ч. л. гірчиці

1 ч. л. приправи для м’яса

сіль за смаком

Приготування:

М’ясо промийте, обсушіть паперовим рушником, розріжте так, щоб вийшов пласт. Злегка відбийте через плівку. Посипте спеціями для свинини.

Змішайте сметану з гірчицею, змастіть отриманим соусом м’ясо. Мандарини очистіть від шкірки і розділіть на часточки. Часточки очистіть від плівок.

На змащене м’ясо викладіть пластинки сиру, зверху розкладіть мандаринові дольки.

Заверніть пласт в рулет, оберніть пластинками бекону, скріпіть джгутом. Помістіть рулет в рукав для запікання. Готуйте при 190 градусах 40 хвилин, потім пакет відкрийте і запікайте ще 10 хвилин.

Але ж варіацій м’ясних рулетів стільки, що дух захоплює. І, як бачите, готувати їх не складніше, ніж звичне м’ясо по-французьки.

Сподіваємося, вам з нами смачно. Будь ласка, поділіться статтею з друзями!

Джерело

Загрузка...