Підвищуємо імунітет народними рецептами Особливо коли навкруги вірус

23667203_1627018397359297_1547772973_n_1
Це допоможе зміцнити здоров’я і убезпечити від появи болячок
Пишеhttps://pogliad.ua

Волоські горіхи

Один із простих народних засобів підвищення імунітету – волоські горіхи. У них міститься безліч корисних речовин, що дозволяють зміцнити імунітет. Тому ви можете просто з’їдати по 5-6 волоських горіхів щодня. Також можна використовувати листя волоських горіхів для приготування напою. Треба взяти дві столові ложки листя волоських горіхів і залити 0,5 л окропу. Залишити на ніч у термосі і пити 1/4 склянки щодня.

Журавлина

Також у народній медицині для підняття імунітету широко використовують журавлину і відвари різних трав. Щоб приготувати засіб для підняття імунітету на основі журавлини, потрібно півкіло журавлини, кілька зелених яблук і склянка ядер волоського горіха, півсклянки води і півкіло цукру. Яблука потрібно нарізати кубиками, (чистити від шкірки не треба), потім додати всі інші інгредієнти і довести на повільному вогні до кипіння. Отриману суміш розкласти по скляним банкам і приймати вранці і ввечері по 1 столовій ложці.

Вітамінний компот

Хорошим народним засобом підвищення імунітету став так званий вітамінний компот. Для нього потрібні трави – м’ята, меліса, іван-чай, квіти каштана і ягоди – журавлина, чорна смородина, вишня та інші. На літр окропу візьміть 5 столових ложок трав, слід заварити і дайти настоятися дві години. Ягоди зваріть у двох літрах води. Відвари змішайте у рівних пропорціях. Пити такий компот потрібно кожного дня по 0,5 літра.

Алое

Якщо у вас на підвіконні росте алое, можна приготувати такий народний засіб для підвищення імунітету: 100 г соку алое, 300 г меду, 500 г подрібнених волоських горіхів, склянку горілки і сік 4 лимонів. Усе змішайте і залишіть на добу в темному місці. Приймайте 3 рази у день по 1 столовій ложці за півгодини до їди.

Вітамінна ванна

Є ще один цікавий народний метод підвищення імунітету – вітамінна ванна. Для її приготування потрібно листя, сухі плоди або гілочки малини, смородини, обліпихи, брусниці, шипшини, горобини. Можна взяти кілька компонентів, ті, що знайдете. Взяти у рівних кількостях, залити окропом і настоювати 5-10 хвилин. Цей відвар слід додати у ванну. Якщо є бажання, можна влити у ванну ще кілька крапель олії евкаліпта і кедра. Приймати таку ванну потрібно 10-15 хвилин. За допомогою цієї процедури можна не тільки підвищити імунітет, але і заспокоїти головний біль, полегшити дихання при застуді і усунути ломоту в тілі.

Підвищуємо імунітет народними рецептами

Шипшина

Плоди шипшини слід прокип’ятити 3-4 хвилини, або настоювати протягом ночі у термосі. Можна вживати як самостійний напій, у нього кисло-солодкий смак. Відвар шипшини корисно пити з медом. У плодах шипшини багато вітаміну С, що є важливою складовою у підвищенні імунітету.

Трав’яний збір

Він допомагає підняти імунітет і має загальнозміцнювальну дію на весь організм. Суничне листя та квіти аптечної ромашки перемішайте у рівних частинах у скляній банці. Одну ст. л. суміші заваріть 250 мл окропу, через 15-20 хвилин процідити. Пити замість чаю.

Горобина

Дві ст. л. сушених ягід горобини залити 0,5 літра окропу і впродовж 15-20 хвилин дати настоятися. Опісля процідити і приймати 4 рази на день. Для поліпшення смаку можна вживати з медом.

Фруктова суміш

Півкіло журавлини розмолоти зі склянкою волоських горіхів, додати 4 зелених яблука, які слід дрібно нарізати, додати півсклянки води і до півкіло цукру. Перемішати і довести до кипіння, постійно помішуючи. Потім викласти в скляну банку. Щоб підняти рівень захисних сил, з’їдати фруктову суміш по 1 ст. л. двічі на день як десерт до чаю.

Настій

Піднімає імунітет і є чудовим профілактичним засобом проти сезонних вірусних захворювань настій такого складу: плоди шипшини, калини, взяті приблизно порівну, пропорційно додайте трави – мелісу і шавлію. 2,5 ст. ложки суміші залити 0,5 л окропу, настоювати 2 години у термосі, охолодити.

Перед вживанням додати 2 краплі обліпихової олії.

Часник

Раз на день за 30 хвилин до їди приймайте по 1 ст. ложці профілактичної суміші, приготовленої з середнього розміру головки часнику. Часник має бути подрібнений, до нього слід додати половину дрібно нарізаного лимона разом з цедрою. Залити суміш холодною кип’яченою водою (0,5 л) і дати можливість настоятися 4-5 днів у темному місці.

Цибуля

2-3 головки цибулі середнього розміру дрібно нарізати і змішати з 200 г цукру. Додати 0,5 л води і варити на тихому вогні не менше півтора години. Коли маса охолоне, додати 2 ст. л. меду. Процідити і перекласти у скляний посуд. Приймати по 1 ст. ложці 3-5 разів на день.

Можна використовувати не лише для зміцнення імунітету, але і для профілактики застудних захворювань.

Свіжі соки

Навесні протягом трьох тижнів приймайте будь-які свіжовичавлені соки червоного кольору: буряковий, вишневий, ожиновий, полуничний, виноградний, гранатовий, журавлинний.

У перший тиждень рекомендують приймати по 1/2 склянки 3 рази на день, у другий – 2 рази, у третій – 1 раз у проміжках між прийомами їди. Через 10 днів курс можна повторити.

Бальзами

Можна користуватися і такими народними методами, як бальзами. Вони допоможуть зміцнити ваш стан і підвищити імунітет. Ось такий, наприклад: півкілограма листя алое прокрутити через м’ясорубку, щоб вийшло три чверті склянки, змішати з медом (3/4 склянки), і півтори склянки кагору. Пити до їди 3 рази на день по столовій ложці.

Або такий рецепт: 500 г подрібнених горіхів, 200 г алое, склянку горілки і 400 г меду, а так само сік із 3 лимонів. Все це необхідно ретельно змішати дати трохи настоятися, і можна приймати по столовій ложці 4 рази на день до їди.

Джерело

Загрузка...